Oway

Selv de med naturlig mye krøller må ta vare på krøllene sine for at de skal være definerte og sunne. Alle typer krøller krever faktisk ivaretakelse og pleie. Min antagelse derimot, var at om man har krøller, så fikset de seg av seg selv, man trengte ikke gjøre noe for å få de frem, eller definere de. Jeg har alltid hatt krøller, men har bare behandlet de helt feil, og de har derfor vært mer eller mindre fraværende. Min opplevelse er også at det er veldig lite kunnskap om krøller og behandling av krøller i Norge, og det var først i den latin-amerikanske delen av verden, hvor krøllete hårtyper er langt mer vanlig, og i hvert fall bedre behandlet, at jeg lærte hvordan jeg skulle behandle mitt eget hår. Produktene brukt er en stor del av ivaretakelsen, og i den forbindelse har jeg fått testet Oway! Det er vanskelig å finne naturlige produkter til hår, og spesielt til krøller, og jeg er glad jeg endelig har funnet noen gode alternativer. Jeg har testet produktene både på mitt bølgete/krøllete hår, og på min samboers latin-amerikanske tykke, lange og krøllete hår. Jeg har selv mye hår- hvert hårstrå er tynt, men jeg har veldig mange av de, men mitt hår er likevel ingenting i forhold til hans. Poeng til Oway for å evne å temme begges man.

Oway

Oway er kort for Organic Way, et uttrykk som kombinerer biologi med livsstil. Oway er et dyrevennlig merke, som betyr at produktene deres ikke testes på dyr. De benytter rene og økologiske ingredienser i produktene sine, og produktene er blant annet er frie for parabener, petrolatum, SLS & SLES, syntetisk parfyme og kunstige fargestoffer. Curly Hair-serien, som jeg har testet, inneholder bergamott, appelsin, ingefær, einer og muskat. En skarp og krydret bukett for en intens næringslinje som hjelper med å holde krøllete og bølgete hår lett og flokefritt i lang tid. Det lukter fantastisk, men naturlig. Bærekraft er også grunnpilaren i hvordan Oway pakker sine produkter. Emballasjen som benyttes er laget av 100% resirkulerbart materiale av glass, aluminium, tre og papir. Produktene forhandles i Norge primært gjennom frisørbransjen, men de har også en egen nettbutikk ICON Shop med masse gode produkter for ulike behov og hårtyper. Og vi er så heldige å også ha fått en rabattkode til Oway! Bruk koden Trine25 og få 25% rabatt ut august.

Curly Hair Bath

En shampoo for naturlig krøllete- og strukturformet hår som renser skånsomt for å ivareta krøllene samtidig som den har en sterk ant-frizz effekt for et glatt og glansfullt hår. Jeg trenger en shampoo som nøye fjerner produktrester i hår og hodebunn, men som samtidig ikke tørker ut da håret mitt, og krøllete hår generelt, har en tendens til å bli tørt og sprøtt. Curly hair bath fra Oway føles godt for mitt hår, og starter hår-rutinen på en god og naturlig måte. Produktet finner du her.

Curly Hair Mask

En rik, flokeløsende hårkur med nærende og aktive ingredienser som biodynamisk lakris, økologisk johannesurt og etisk produsert andiroba. Denne definerer krøllene uten å tynge, tilfører fuktighet og styrker hårets keratin. Jeg opplever at håret mitt lettere krøller seg, etter jeg har brukt denne, og følelsen av hvordan den løsner floker og mykgjør håret når den påføres er så god. Jeg kan lett kamme gjennom håret uten motstand når denne er i, det samme kan samboeren min, så kuren inneholder tydelig nok tyngde til å løse opp i selv tykt krøllete hår. Jeg påfører kuren i rent og vått hår, kammer gjennom, og lar den virke i 10 minutter før jeg skyller. Produktet finner du her.

Curl Priming Cream

Mitt hår trenger av og til litt hjelp til å forme seg, og en krøllekrem er derfor helt nødvendig. Bruker jeg ikke dette så blir det bare brus og kaos. Selv for de med mye og definerte krøller, er en krøllekrem en nødvendighet. Oways curl priming cream gir både definerte krøller, men også et godt hold. Jeg har tidligere brukt både krøllekrem og gel, krem for å definere og forme, og gel for hold. Curl priming cream derimot inneholder så mye hold i seg selv, at jeg ikke trenger en ekstra gel i hår-rutinen. Kremen gir også fuktighet og næring, spenstighet og definisjon. Jeg påfører kremen i rent, relativt vått hår og lar håret som oftest lufttørke, og en sjelden gang bruker jeg diffuser. Produktet finner du her.

Glossy Nectar

En deilig, gjenoppbyggende olje som gir glans og næring, noe både krølletopper og mange andre trenger. Oljen etterlater håret mykt, silkeaktig og medgjørlig. Oljen er også varmebeskyttende. Både jeg og samboeren min har blitt glad i denne og den funker godt på begge typer krøller. Ikke nødvendigvis for å gi krøll og definisjon, men for å hydrere, tilføre glans og mykhet. Jeg bruker denne både i fuktig og tørt hår. Med aktive ingredienser av biodynamisk marrubium, økologisk svart quinoa, amla og etisk produsert marula gir denne oljen liv til håret. Og det skinner! Produktet finner du her.

Curly Potion

En ekstra krøllehjelp som hjelper med definering og form av krøllene. Jeg bruker den hvis krøllene trenger litt ekstra hjelp, etter jeg har påført kremen curl priming cream. Curly potion gir mer seperasjon, definisjon og spenst, som forsterker og løfter krøllene. Det gir også håret glans, samtidig som den bidrar med hold. Produktet finner du her.

Skrevet i samarbeid med ICON Shop.