Gua Shas effekt på lymfesystemet

LYMFESYSTEMET OG AVGIFTNING

I kroppen vår pågår det avgiftningsprosesser kontinuerlig. Dette er nødvendig ettersom vi hele tiden utsettes for giftige stoffer og helseskadelige kjemikalier fra miljøet rundt oss. Vårt eget stoffskifte produserer dessuten avfallsstoffer som kroppen må skille ut for å opprettholde helsen. Lymfesystemet er én viktig faktor for utskillelsen av disse avfallsstoffene.

I motsetning til andre kroppssystemer så har ikke lymfesystemet en motor og trenger derfor bevegelse, massasje eller annen stimulering, som gua sha, for å kunne sirkulere. Moderne stillesittende liv har redusert effektiviteten av naturlig lymfedrenering da sirkulasjonen i lymfeårene blir drevet av blant annet muskelbevegelse. Dersom lymfesystemet vårt ikke får tilstrekkelig stimulering, vil det stagnere, noe som fører til at slagstoffer og giftstoffer vil hope seg opp i kroppen.

Gua Sha

Gua Sha er en flat edelsten av rosenkvarts som brukes i henhold til årtusengamle tradisjoner fra kinesisk medisin. Den eldgamle hudpleieteknikken er enkel å utføre, men likevel effektiv og et perfekt tilskudd til din naturlige hudpleierutine. Mens du bruker stenen blir hudlagene stimulert som kan føre til en rekke positive effekter.

Gua sha teknikken stimulere til sirkulasjon av lymfesystemet, som igjen skal bidra til en sunn, glødende og strammere hud og generelt god helse. Den kan av samme grunn virke rensende og bidra til utskillelsen av avfallsstoffer.

Når man løser opp i spenninger og vevsknuter med den skrapede gua sha teknikken, økes også blodsirkulasjonen og næringsstoffer blir lettere tilgjengelig for huden. Resultatet er økt kollagen- og elastinproduksjon, som gir strammere, jevnere og fastere hud. På kroppen virker gua sha som en dyp massasje og kan bidra til å reduserer muskelsmerter. Teknikken kan resultere i røde merker på grunn av økt blodtilførsel til området, noe som er helt naturlig, og ønskelig. Du kan bruke gua sha på hele kroppen, med spesielt fokus på områder du føler har mye spenninger, knuter, slapp hud eller cellulitter. Huden blir umiddelbart oppfrisket og væskeansamlinger og mørke ringer reduseres. Etter hver gua sha-behandling anbefales det å drikke rikelig med vann for å bidra til at avfallsstoffer skilles ut mer effektivt. Bruk din gua sha 2–3 ganger i uken for å se tydelige resultater, men gjerne oftere. På grunn av naturlige formasjoner i krystallene, vil hver gua sha være unik.

Rose Quartz Isun

Det er viktig å smøre seg med en god olje eller balm før en gua sha-massasje. Rose quartz oljen fra Isun er super i kombinasjon med gua sha, begge bestående av krystaller. I flasken til denne nærende kroppsoljen er det nemlig også en liten edelsten, en rosenkvarts, som virker oppløftende og er kjent som kjærlighetsstenen.

Denne mykgjørende og nærende kropps og massasjesoljen passer alle hudtyper og inneholder de reneste eteriske oljer som ikke bare dufter vidunderlig, men som også har terapeutiske egenskaper for både kropp og sinn. Med en deilig duft av rose, jasmin, bergamot og lavendel er denne en liten skatt når det kommer til Isun sine kroppsoljer, og er en av mine absolutte favoritter som har fulgt meg i mange år.

Innlegget er skrevet og produsert for pureyou.no