YIN YANG

Yin og Yang er to sentrale begreper innen kinesisk filosofi, særlig taoisme. Teorien om Yin og Yang beskriver to motsatte krefter, som gjensidig utfyller hverandre. To polariteter, eller to sider av en helhet som ikke kan eksistere uten det andre. Yin og Yang tiltrekker hverandre og formålet er å opprettholde eller gjenskape en balanse. Når Yin og Yang er i balanse er vår “QI” robust. “Qi” representerer selve livskraften i tradisjonell kinesisk medisin. I indisk Ayurveda kalles det «Prana».

Under ser du symbolet på Yin og Yang. Den ytre sirkelen betyr ‘alt’, mens det sorte og hvite innenfor sirkelen representerer samspillet mellom de to kreftene. Yin er sort, og yang er hvit. Det sorte yin har en hvit prikk av yang i seg og visa versa. Dette viser at ingenting er svart-hvitt, og når den ene øker, må den andre nødvendigvis minke.

yin yang.jpg

YIN KVALITETER

Yin representerer det feminine, måne, vinter, jord, vann, natt, mørke, kulde, ro, hvile, innadvendt, mykhet, langsomhet, stillhet, passiv, være.

YANG KVALITETER

Yang representerer det maskuline, sol, sommer, luft, ild, dag, lys, varme, utadvendt, tempo, energi, aktivitet, hardhet, fart, lyd, gjøre.

Hvordan utarter Yin og Yang seg i ditt liv? Hvordan er fordeling mellom de ulike kvalitetene? Er du i balanse?