Påvirker skjønnhetsprodukter hormonhelsen vår?

Vi er omgitt av skadelige stoffer, kjemikalier og miljøgifter i hverdagen - i mat, møbler, luften, kosmetikk og hudpleie for å nevne noen områder. Det er estimert at vi daglig eksponeres for over 500 ulike kjemikalier og giftstoffer, og det sies at kvinner i dag utsettes for fler skadelige stoffer over en 30 dagers periode, enn deres bestemødre gjorde gjennom hele deres livsløp. Hver for seg behøver stoffene ikke være så farlige, men summen av alle kan gi uante konsekvenser og det er en økende bekymring omkring hva disse stoffene gjør med helsen vår.

Daglig utsettes vi for disse stoffene blant annet via huden; når vi vasker hår, bruker såpe, fuktighetskrem, deodorant osv. Ingrediensene absorberes via porene og fortsetter inn i blodbanen hvor de fraktes rundt i kroppen, og påvirker funksjonene og prosessene som foregår der.

Hormonhelse

Mange av stoffene vi daglig eksponeres for, er også med på å forstyrre hormonbalansen vår. En type hormonforstyrrende stoffer kalles xenoøstrogener, stoffer som har en østrogen-lignende effekt. Disse stoffene etterligner effekten av naturlig østrogen, noe som kan resultere i et forhøyet nivå i kroppen, og dermed en ubalanse i hormonsystemet vårt.

Leveren er hjørnesteinen for vår helse og er vårt største avgiftningsorgan, med ansvar for utskillelsen av avfallsstoffer, både de kroppen har produsert selv, og de fra den ytre verden som har blitt tilført for eksempel via hudpleieprodukter.  

Kjemikalier og giftstoffer tilført gjennom konvensjonelle hudpleieprodukter utgjør en stor belastning for leveren. Desto mer tid leveren må bruke på å avgifte skadelige kjemikalier, desto mindre kapasitet har den til alle andre viktige oppgaver, som å bryte ned og skille ut gamle og brukte hormoner, noe som er nødvendig for å opprettholde hormonell balanse.

 To gode alternativer til naturlige kremer frie for hormonforstyrrende stoffer og andre skadelige kjemikalier er derfor Weledas Skinfood og Evolve Tropical Body Butter.

Weleda Skin Food

Weledas «Skinfood» er en klassikker. Den rike universalkremen pleier og fukter tørr og sprukken hud og gjør den myk og smidig igjen. Den inneholder ekstrakter av beroligende kamille, ringblomst, vill stemorsblomst, rosmarinblad og en blanding av berikende oljer og voks. Helt uten syntetiske dufter, fargestoffer, konserveringsmidler eller ingredienser fra mineraloljer. Selv om kremen er veldig tykk i konsistensen, trekker den godt inn i huden og etterlater den eksepsjonelt myk, beroliget og balansert.

Skinfood er en fuktighetskrem for alle, både små og store, med mange ulike bruksområder. Den passer til alle hudtyper, året rundt og kan brukes som en nærende nattkrem, eller som en beskyttende dagkrem. Kremen gir en beskyttende barriere mot vær og vind, den kan brukes etter soleksponering eller ved soleksem, på myggstikk som klør og kan være med på å glatte ut rynker rundt øyepartiet. Skinfood kan brukes over hele kroppen, både i ansiktet, på leppene, på tørre albuer og knær, hender, neglebånd, som fot krem osv.

Skin Food er helt super å bruke under sminke. Et tyng lag under foundation vil gi glød og gjøre at sminken smelter bedre inn i huden. Du kan også legge litt på kinnben, brynsben, skuldre og krageben for en subtil highlighter.

Evolve Tropical Blossom Body Butter

Bodybutter fra Evolve med tropisk duft inneholder nærende økologisk sheasmør og tahitisk monoi. Sheasmør er hentet fra nøtter på sheatreet og er supermat for huden. Tahitisk monoi regnes som en hellig olje av polynesierne, og er laget av tahitiske gardeniablomster bløtgjort i kokosolje. Sheasmør og monoi kombinert hjelper umiddelbart på tørr hud og fungerer som en fantastisk fuktighetskrem med helbredende, reparerende og gjenoppbyggende egenskaper. Bodybutteret kan brukes over hele kroppen og etterlater huden fuktet, myk og smidig med en naturlig duft av eksotisk hibiscus.

Kremen er 100% naturlig, og 92,82% økologisk. Den er bærekraftig dyrket, helt vegansk og håndlaget i England.  

Innlegget er skrevet og produsert for pureyou.no