Sanking og lagring av kantarell

Soppsesongen er her og i år er det ekstra givende! Jeg har aldri før funnet så mye sopp i skogen, og selv skogens gull, kantarellen, bugner det av. Vi har plukket rundt 10 kilo bare på et par dager! Blåbær er allerede plukket og fryst, og nå sanker og høster vi kantarell slik at vi har sopp utover høsten og vinteren for bruk i gryter, sauser, risotto osv. Av og til tørker jeg soppen, men denne gangen har jeg kun forvellet den før jeg putter den i fryseren. Enkel lagring som gjør at soppen holder seg en god stund nedfryst.

Forvelle

Rens soppen og ha den i en kjele på lav til medium varme. Poenget er ikke at den skal stekes, men frigjøre væske. Spesielt i år var det veldig mye vann i soppen, og kjelen ble fylt med kraft fra soppen etter bare et lite øyeblikk. Jeg lar soppen steke til den har sluppet væske, og så enda litt til. Deretter fryser jeg den ned i små bokser eller glass, nok til en middag. Ta også med kraften fra soppen når du fryser den ned. Eksklusivt, sunt og fantastisk godt!