Mamma & Baby

Jeg fikk en nydelig babypakke i posten av Skinlove da jeg var gravid, med produkter både til tiden før og etter fødsel. Selv om naturlige, rene og trygge produkter var viktig for meg fra før, så har både graviditeten og møtet med min lille gjort det enda viktigere. Eller viktigheten blir mer åpenbar. Hvordan, og med hva, vi behandler våre små har stor påvirkning på deres helse så la oss ta gode valg!

Av Skinlove fikk jeg mammabind og ammeinnlegg fra Natracare. Dette er mitt favorittmerke når det kommer til intim og hygieneprodukter, da de er uten plastikk, klor og parfyme og kun lagd av naturlig materialer og økologisk bomull. Jeg fikk også en nippelkrem, Ultra Rich Balm og Soothing Salve fra Odylique. Et deilig, håndlaget merke med trygge og helende ingredienser. 100% naturlig og 100% økologisk sertifisert av Soil Association, en organisasjon som fokuserer på å fremme bærekraft og økologi. Produktene inneholder lettfattelige ingredienser, og jeg verdsetter at de er totalt transparente.

Jeg smører så lite som mulig på min lille, og bruker kun krem for baby massasje eller ved sår rumpe. Jeg bruker da enten talg, kokosolje eller sheasmør. Kremene fra Odylique bruker jeg om hverandre, og jeg bruker de også på meg selv! De føles nærende på huden og lukten av sheasmør er fantastisk!

Såpe og Vernix

Jeg fikk også en castillesåpe fra Dr. Bronner’s fra Skinlove. Den er økologisk, vegansk og helt uten duft.

Det hvite talglaget, kalt vernix, som babyer er dekket av ved fødsel, bør ikke vaskes av. Det absorberes av huden, blir gradvis borte, og babyhuden blir silkemyk, sunn og beskyttet i møte med livet utenfor magen. Vernix er en antimikrobiell barriere som beskytter mot infeksjoner og patogener. Talglaget er også temperaturregulerende og selv om det virker motstridene, så bidrar dette laget til å opprettholde ren hud. Tidlig vask og bad vil gjøre barnet mer sårbart for allergier, og er generelt ugunstig for barnets hud.

Så, etter en liten stund kan et bad bli nødvendig, men i første omgang så holder rent vann i massevis. En gang i fremtiden derimot, når såpe blir nødvendig, så er det viktig å velge et godt alternativ! For eksempel denne. Dr. Bronner’s er fin for de med allergier og sensitiv hud og for de aller minste. Alle oljene er økologiske og den er veldig drøy i bruk, kun noen få dråper er nok.

Såpen kan ellers brukes til utrolig mange ting som til barbering, hårvask, vask av sminkekoster, som oppvaskmiddel, til klesvask, til såpevannet og til pelsvask av dyr.

Skrevet i samarbeid med Skinlove