håndlaget sjampo og såpe

Jeg har testet flere gode og rene naturprodukter fra CEC Handmade. For beskrivelse av flere av produktene til CEC les her og her.

Sjampobar med geitemelk og eggeplomme gir masse næring til hår og hodebunn og gjør håret mitt mykt og glansfullt. Ren sjampo, rent hår. Og ingen emballasje. Sjampobaren inneholder olivenolje, kokosolje, aprikoskjernerolje, avokadoolje, druekjernerolje, mandelolje, castorolje og sheasmør i tillegg til geitemelk og eggeplommer. Jeg skummer den godt i fuktig hår før jeg skyller ut, og oppbevarer den ellers liggende på en skål utenfor dusjen. Jeg vet at dette er en favoritt hos CEC, og jeg forstår hvorfor.

CEC har også en olivensåpe med geitemelk, en mild og pleiende såpe, som føles svært god på huden. Jeg er generelt skeptisk til bruk av for mye såpe med tanke på hudens naturlige bakterieflora, men føler meg helt komfortabel med dette gode alternativet. Det føles luksus og dufter godt.

Og ikke minst; flekkfjernersåpen. Den er effektiv både på klær og til rengjøring generelt. Den kan også brukes som vaskemiddel- enda et multiprodukt! Jeg er god på å søle, men flekkfjerneren fjerner heldigvis flekkene hver gang. Jeg fukter tøyet, og gnir såpen direkte på flekken før vask. Såpen er laget av kokosolje, og helt naturlig og fri for skadelige kjemikalier, likt resten av produktene til CEC.

Skrevet i dialog med CEC Handmade.