FAMILIESALVE

Med nærende talg fra gressforet og økologisk storfe, i tillegg til et lite utvalg andre rene og pleiende ingredienser, er denne salven så mild at det kan brukes både til baby og av resten av familien. Familiesalven er salven alle tåler! Helt nøytral uten urter og eteriske oljer og dermed veldig god til sensitiv hud. Den passer til hele kroppen og er god til tørre hender, føtter, lepper, etter barbering eller til daglig pleie. Jeg brukte den også nylig som kuldekrem i ansiktet når jeg surfet, og den beskyttet godt mot det kalde, salte vannet. En universalkrem. Familiesalven inneholder også kakaosmør som både gir fukt og næring og bidrar med en nydelig konsistens, i tillegg til bivoks, oliven, jojoba og kokosolje. Enkelt, rent, naturlig og næringsrikt. Mange er opptatt av hva vi spiser, men det vi smører på huden er vel så viktig. Hvor fint er det ikke å kunne bruke et produkt bestående av kun en håndfull ingredienser- alle ingredienser som du vet hva er? Trygt for huden, og kroppen.

Effekten av talg på huden overrasker meg stadig, og selv om det for mange av oss er et forholdsvis nytt konsept å bruke talg til hudpleie, så er det brukt i mange kulturer, i tusener av år. Det var en tid før konvensjonell hudpleie fylt med kjemikalier og hormonforstyrrende stoffer, en tid vi har mye å lære av.

I og med at talg har samme sammensetning som fettet i huden, er den som skapt for oss. Talg er likt hudens eget fett og absorberes derfor godt og trekkes dypt ned i huden. Det er som om huden umiddelbart gjennkjenner fettet, og det kan brukes av oss med stor nytte. Sunt fett gir sunn hud! I tillegg får man de fettløselige vitaminene på kjøpet som er gull både for liten og stor. Talg inneholder de fettløselige vitaminene A, D, E og K og ettersom talg er så næringsrikt i seg selv, så kreves det ikke mange andre ingredienser, og resultatet passer derfor til, og tolereres av, mange ulike typer hud. En hudkrem basert på talg vil være like aktuell for en sensitiv barnehud som et anti-aging produkt til aldrende hud. Å bruke talg bidrar til å bruke hele dyret, på samme måte som for eksempel kraftkoking, og CEC bruker talg fra økologisk og gressforet storfe og støtter derfor gårder med fokus på dyrevelferd og bærekraft. Jeg elsker denne salven, og bruker den overalt, hele tiden.

Skrevet i dialog med CEC Handmade