Bevisstgjør din indre Yin og Yang

En reise gjennom Yin og Yang, får deg til å se ytterpunktene hos deg selv og i dine omgivelser. Disse ytterpunktene er en del av tilværelsen og gir livet dynamikk. Går du derimot utenfor disse grensene, så kan det på sikt skape ubalanse. Likevekt og balanse, hvor man har en naturlig pendling mellom Yin og Yang, er derfor nøkkelen. Når sykdom oppstår, fungerer ikke lenger denne harmoniske pendlingen, og det oppstår en statisk ubalanse.

“Å leve i balansepunktet mellom Yin og Yang er visdom”

Yin og Yang, som beskrevet i dette innlegget, er to motsatte krefter som ikke kan eksistere uten hverandre. Sammen danner de en helhet. Alt i livet har en motsetning eller et motstykke. Eksempler på dette er lys/mørke, vått/tørt og passiv/aktiv. Gledestårer ville ikke ha vært mulig uten de vanskelige prøvelsene. Fjelltoppen er samtidig starten på nedturen. For å hoppe høyt må man bøye knærne først. For å puste ut, må man puste inn. Rett etter det mørkeste tidspunket på natten er starten på dagen. Det lyseste tidspunktet på dagen markerer skifte mot kvelden. 

Yang er funksjon, og det som får ting til å skje, mens Yin er substans, det materielle grunnlaget for funksjon. Det fins heller ikke absolutt Yin eller absolutt Yang. Yin eksisterer i Yang, og Yang eksisterer i Yin. Det vil alltid være en bit av den ene i den andre. Dette viser at ingenting er svart-hvitt, og når den ene øker, må den andre nødvendigvis minke. I dette ligger naturens iboende søken etter balanse.

“Hverken balanse, harmoni eller «den gyldne middelvei» er statisk. Balanse oppstår i et øyeblikk, så forandres alt igjen. For å være i balanse kreves det kontinuelig tilpasning og forandring. Det er et evig vekselsløp mellom Yin og Yang.”

Bevisstgjør din indre Yin og Yang

Hvordan er ditt stressnivå i forhold til din indre ro?

Hvordan er fordelingen mellom aktivitet og hvile? Gjøre og være?

Hvordan er fordelingen mellom å snakke og lytte?

Mellom å gi og ta i mot?

Hvordan er fordelingen mellom å spise og faste?

Fordelingen mellom å være ute og inne?

Hvordan er fordelingen mellom fokuset ditt på deg selv og på andre?

Er du fleksibel i ditt tankemønster, eller har du stagnert?

Hvordan er balansen mellom dine indre maskuline kvaliteter og din indre feminine kvaliteter?

Hva er det for mye av i ditt liv?

Hva er det for lite av i ditt liv?